Ny havnedirektør på plass

Publisert 5. oktober 2017

Johnny Breivik er inne i sin første uke som havnedirektør i Bergen. Nå skal han stake ut kursen for fremtidens havn.

Jeg gleder meg til å være med å bygge en havn for fremtiden, sier Johnny Breivik. Fra det nye kontoret sitt i Jekteviken har han utsikt mot moderne leilighetskompleks og den gamle trehusbebyggelsen i Bergen. Nå skal han bidra til å forvalte den gamle historien mot den nye tid, noe han ser frem til.

Kulturbygging

– Det er spesielt tre områder som gjør denne jobben spennende; fremtidig havnedrift, byutvikling, og spenningsfeltet mellom administrasjon, politikk og forretning. Det viktigste blir å stake ut en kurs, og å skape en kultur som samler seg rundt denne kursen, understreker han.

Å jobbe med haverelaterte oppgaver er nytt for Johnny Breivik, som de seks siste årene har vært brannsjef i Bergen. Han har imidlertid lang erfaring i å arbeide med organisasjonskultur, samfunnsnyttige oppgaver og å jobbe i spenningsfeltet mellom administrasjon og politikk. Disse erfaringene tar han med seg inn i sin nye rolle som øverste leder for BOH.

Styrke samarbeidet med kommunene

– For å få til noe må man jobbe systematisk og målrettet. I tillegg må man ha en god dialog både med ansatte og med kunder, samarbeidspartnere og eiere. Eierkommunene skal oppleve at BOH er et havnevesen for alle, og at de får noe igjen for eierskapet i selskapet, sier Johnny Breivik.

Fakta Johnny Breivik

50 år, gift og to barn. Bor på Hjelteryggen på Sotra

Sjef for Bergen brannvesen siden 2011.

Hatt ulike lederfunksjoner i eiendomsbransjen.

Var brann- og lufthavnsjef i Hammerfest i fem år, og har jobbet i Forsvaret.

Utdannet bygg ingeniør, og har videreutdanning innen brann og sikkerhet. Har også administrativ lederutdanning fra Luftkrigsskolen.

 

 

Gå til arkiv