Vågen stenges for fritidsbåter under Sykkel VM

Publisert 6. april 2017

Politiet har besluttet at Vågen blir stengt for fritidsbåter under Sykkel VM 2017. Det jobbes nå med andre alternativer.

Det blir ikke aktuelt for fritidsbåter å gå inn i Vågen eller ligge til kai der under Sykkel VM 2017. Kun fartøy som har forhåndstillatelse fra Bergen og Omland havnevesen vil få adgang til Vågen. Bergen og Omland havnevesen jobber nå med alternative løsninger.

– Vi ønsker selvsagt fritidsbåteiere velkommen til Bergen under Sykkel VM, og har et mål om å finne en løsning i god tid før arrangementet sier maritim leder i BOH Svein Erik Malkenes. Vi er i dialog med blant andre Rieber eiendom om småbåtplasser i Solheimsviken.

Havnen viktig under VM

BOH leier ut store deler av kaiområdene til Sykkel VM, og er sammen med eventselskapet Possibility med på å tilrettelegge for fartøy som er knyttet opp i mot arrangementet. I tillegg er BOH, sammen med de andre kommunale etatene involvert i arbeidet med samfunnsmessig beredskap og sikkerhet.

– Dette er et stort løft for Bergen og Omland havnevesen. Daglig drift skal gå som normalt, samtidig som vi skal være med på å arrangere et av verdens største idrettsarrangementer. Men vi har den kompetansen og erfaringen som skal til for et slikt løft, og vi gleder oss til et fantastisk arrangement, avslutter Svein Erik Malkenes.

 

FAKTA: Sykkel-VM 2017

Bergen og samarbeidskommunene Askøy, Fjell, Sund og Øygarden skal arrangeresykkel-VM i 2017 fra 17.-24. september.

Mesterskapet er et av verdens største idrettsarrangementer og tidenes største i Hordaland.

Dette er andre gang i historien at Norge er vertskap for sykkel-VM på landevei. I 1993 ble mesterskapet arrangert i Oslo.

Bergen ble tildelt mesterskapet under forrige sykkel-VM, i Spania i september 2014.

 

Gå til arkiv