Aktuelt i Bergen Havn

Her kan du lese om hendelser og nyheter for Bergen Havn.

Fritidsbåter henvises til private marinaer under Fjordsteam

Torsdag 2. agust kl 1700 til søndag ettermiddag 5. august blir kaiene fra Festningskaien til Blomstertorget satt av til Fjordsteam. Dette betyr at det ikke vil plass til fritidsfartøy i Vågen. Fritidsbåter blir henstilt til å benytte seg av de private marinaene i området.

Bergen tredobler antall punkter for landstrøm til offshoreskip

Luftkvaliteten i Bergen skal bli bedre når havnen får til sammen får 12 landstrømkontakter. I øyeblikket har Bergen Havn fire tilkoblingspunkter, i løpet av 2018 skal åtte nye stå klare.

Bergen Havn med kloakkløsning for cruiseskip

Cruiseskipene som kommer til Bergen havn skal snart kunne levere kloakk til offentlig mottak. Målet er å kunne tilby tømming av kloakk og avfallsvann fra alle cruiseskip som har behov for det.

Cruise Bergen Havn

Skuffelse over Enova-nei til landstrøm til cruiseskip

Bergen Havn får heller ikke i år Enova midler for utbygging av landstrøm til cruise. Dette er svært skuffende, og ikke i tråd med Stortingets føring sier havnedirektør Johnny Breivik. Venstre i regjering må bære ansvaret, sier Lars-Henrik Paarup Michelsen i Norsk klimastiftelse

Bosskaien god som ny

Den gamle Bosskaien i Skuteviken er nå pusset opp og åpnet for publikum. – Vi ønsker å ta vare på viktige kulturminner, og å gjøre sjøfronten tilgjengelig for allmennheten, sier havnedirektør Johnny Breivik.