Torgdagen i Bergen 14 juni 2014

Bergen Havn venter mye besøk av fritidsbåter nå i pinsen og i sommer, og ser frem til å ta imot mot båtfolket på en god og trygg måte. Servicesenteret vil imidlertid være stengt inntil videre.

-Siden vi i år må holde oss hjemme og feriere i eget land, forventer vi at mange vil bruke ferien om bord i båten. Vi har derfor grunn til å tro at mange båtfolk også vil finne vegen til Bergen i sommer sier maritim leder i Bergen Havn, Christian Hafstad.

I forbindelse med påsken oppfordret Bergen Havn båtfolket til ikke å besøke havnen på grunn av smittesituasjonen.

Nå er smittetallene svært lave, og vi er i en situasjon der vi igjen åpner opp for besøk av fritidsbåter i Vågen, sier Hafstad

Med god smittevernhåndtering, avstand mellom båtene og godt sjøvett, ligger det til rette for en fin båtsommer i Bergen, understreker han.

Sammen med Bergen Brannvesen anbefale vi fire meter mellom hver rad av båter. Det bør heller ikke være mer enn maks seks båtrader. Alle gjester oppfordres til å bruke mobilbetaling via GoMarina. Via betalingssystemet GoMarina kan vi enkelt kommunisere med båtene, og på kort varsel sende ut informasjon ved behov. Man trenger ikke å bestille båtplass før man kommer, første mann til mølla-prinsippet gjelder slik det har gjort i alle år, sier Christian Hafstad.

Han oppfordrer også båtfolket til å ta vel i mot havnevertene fra Bergen Havn som vil være godt synlige i småbåthavnen. De vil være behjelpelige med å svare på spørsmål.