Publisert: 03.09.24

11500 tonn CO2 spart

11500 tonn CO2 spart
Rundt 50 prosent av cruiseskipene har så langt i år slått av dieselmotorene når de ligger til kai, og benyttet strøm i stedet. Blant de store cruiseskipene er utviklingen enda bedre. Nærmere 70 prosent av de største skipene benytter landstrøm når de er i Bergen.

Dette året har Bergen Havn hatt et mål om at minst 50 prosent av cruiseskipene som besøker byen skal benytte landstrøm når de ligger til kai.

Nå har vi akkurat landet en travel cruisesesong, og det vi ser er gledelig. Rundt 50 prosent av cruiseskipene har så langt i år slått av dieselmotorene når de ligger til kai, og benyttet strøm i stedet. Blant de store cruiseskipene er utviklingen enda bedre. Nærmere 70 prosent av de største skipene benytter landstrøm når de er i Bergen.

Hva betyr dette?

Jo, at i stedet for å la dieselmotorene gå når skipet ligger til kai, så slås disse av til fordel for tilkobling til landstrømanleggene i havnen. Det betyr at det blir mye mindre bråk fra skipene, men ikke minst; de sparer miljøet for store mengder med CO2-utslipp.

Så lang i år har landstrømsanleggene i Bergen totalt spart nesten 11 500 tonn CO2

Del dette innlegget